tiistai 5. marraskuuta 2013

Messulöytöni

 

Aarre

 




Kalat





Harakat




Lapset





Ja muutama muu opus...


Olin kiljaista onnesta, kun löysin messujen antikvariaattiosastolta Aapelin Onnen pipanoita (1947).  Tuo kansi! Olen lukenut tänä kesänä ja syksynä Aapelin Vinskit ja Pikku Pietarin pihan ja nyt löysin hänen pakinoitaan. Lokakuinen klassikkokuukauteni innosti ostamaan muitakin klassikoita: F. E. Sillanpään esikoisteoksen Elämä ja aurinko ja Juhani Ahon viimeiseksi jääneen Muistatko?-teoksen. Bertolt Brechtin Äiti Peloton ja hänen lapsensa tarttui haasteena mukaan.

Muita kirjaostoksiani siivittivätkin blogisavut... Aikakauskirja Grantaa on esitellyt ainakin Lumiomenan Katja ja Mitchellin Pilvikartaston arvion luin Sallan lukupäiväkirjasta. Molemmista kiinnostuin heti. Arto Lapin Harakan paja -innoittajani on Poplaarin Pekka, sillä Lappi on yhteisiä suosikkejamme. Kun Harakan paja osui kohdalle, ostin sen tamperelaisessa hengessä. Toinen harakkakirja, Fletcherin Meriharakat tarttui mukaan, koska monessakin blogissa on kehuttu kirjailijan teoksia.


http://leenalumi.blogspot.fi/
Leena Lumin innoittamana ostin John Irvingin Leski vuoden verran -kirjan ja Aksel Sandemosen Kadonnut on vain unta -teoksen. Leena on useassakin kommentissaan nostanut Lesken Irving-suosikkeihinsa ja Aksel Sandemosen hän nimesi eräässä kommentissaan yhdeksi klassikkosuosikikseen. En ollut koko miehestä kuullutkaan, joten kun Sandemosen kirja osui silmiini, olin valmis haasteeseen. Kirjan nimihän on niin kaunis kuin olla voi - silkkaa runoutta.

Täällä toisen tähden alla -blogin Jaana sekä työkaverini Pia puolestaan ovat kehuneet Pakkalan Elsaa, joten kun pakkalat osuivat silmiini, ostin ne omaan hyllyyni. P. S. Rakastan kirjoja -blogin Saran kehuma Kyllikki Villa pääsi nyt myös hyllyyni, kun löysin pokkariversion Elämän korkeasta keskipäivästä.

Lapset löysivät divarista läjän Enid Blytonin kirjoja. SOS- ja Salaisuus-sarjoista löytyivät ensimmäiset osat, mutta Viisikko-sarjasta ei, joten siitä valittiin kirja jännittävimmän kannen perusteella. Toinen tyttäristä on innostunut Mysteerityttö-sarjasta ja pientä salapoliisityötä vaadittiinkin sarjan etsimisessä. Pojalle löytyi divarista Risto Räppääjä, jota ei meillä vielä ollutkaan, ja Hurraa Helsinki -kirja, joka poimittiin mukaan Helsinki-intomme kunniaksi.

Näillä kirjoilla luulisi pärjäävänsä seuraaviin messuihin saakka. Lukuiloja itse kullekin!

16 kommenttia:

  1. Oi Aapeli! Oikea superaarre :))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Luulen, että on ensipainos jopa. Ihana, ihana kuva, josta tulee lukemista harrastavalle niin hauska mieli.

      Poista
  2. Hauskoja kuvarinnastuksia tuo Granta ja Pilvikartasto sekä harakka-kirjat. :) Hienoja löytöjä, muutenkin.

    Meillä tokaluokkalainen on hyvin innoissaan SOS-kirjoista, Viisikoiden lumoa hän ei ole vielä keksinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin iski SOS. Ehkä ensi vuonna Viisikko. Noita Mysteerityttöjä en ole itse lukenut ja luulen, että niissä yhdistyvät sekä tyttöenergia että salapoliisijuoni - ainakin ne on ahmaistu hetkessä.

      Meinasin pyllähtää, kun asettelin kirjoja kuvattavaksi ja huomasin nuo kalat ja harakat. Alitajunta tekee töitään. :D

      Poista
  3. Hienoja hankintoja! Ja hienoa olla innoittajana. :) Eilen piipahdin Lukulaarissa ja ajattelin kysyä Lapilta siitä seuraavasta kokoelmasta, mutta oli liikaa muita asiakkaita.

    Minäkin fanitan kovasti Kyllikki Villaa, mutta Elämän korkea keskipäivä on yksi harvoista hänen kirjoistaan, joita en vielä omista. Sinulle suosittelen myös Villan runoja, ne ovat pieniä ja viisaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olit siis se toinen bloggari, joka kehui Villaa. Täytyypä kokeilla noita runojakin.

      Harakan paja pitää ruveta lukemaan mitä pikimmin. Mutta niin, tämän kirjakasan jälkeen pidän pienen tauon kirjakauppa- ja divarikäynneiltä. Paitsi tietysti joululahjakirjoja täytyy lähteä etsimään.

      Poista
  4. Mojovia löytöjä, ihan harmittaa kun laiskuus iski enkä kovin aktiivisesti jaksanut messuilla kirjoja metsästää. Ensi vuonna uusi yritys. :) Tuo Meriharakat kiinnostaa minuakin kovasti. En ole vielä osannut päättää mistä Fletcheristä aloittaisin (kaikissa tuntuu olevan omat hyvät puolensa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna lisää, ilman muuta! Minulla tahtoo lähteä mopo käsistä näissä hommissa, ja laskua kertyy äkkiä, vaikka noista hankinnoista ei yksikään maksanut yli 10 euroa. Ohitin kaikki uutuudet, paitsi Grantan.

      Fletcher kiinnostaa kovasti, kunhan vain ehtisin siihen käsiksi.

      Poista
  5. Onpa tosiaan ihana kansi tuossa Aapelin kirjassa! :)
    Hienot löydöt muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Onnen pipanoista tulee tosi hyvälle tuulelle! Ja tietysti kaikista näistä muistakin.

      Poista
  6. Hienoja löytöjä! Minulle iski väsymys, enkä jaksanut koluta divaripuolta kovinkaan tarmokkaasti. En siis löytänyt sieltä mitään. Tai löysin, mutta hinnat olivat niiden "löytöjen" kohdalla liian suolaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin hypistelin joitain Olavi Paavolaisen teoksia divaripuolella ja totesin hinnat aika huimiksi. Samoin Alice Munrosta pyydettiin mukavia hintoja. Olin silti iloinen shoppailija, kun pitkästä aikaa pääsin "divariin" - ja oikeastaan aivan jättimäiseen sellaiseen.

      Poista
  7. Pitääkin tulevaisuudessa käydä läpi antikvariaattien tarjontaa. Tällä kertaa ostin vain ihania postikortteja. Esittelen niitä joskus sinun aarteenesittelysi innoittamana.

    Tuo Aapelin kirjan kansi tuo mieleen jotain unohtunutta... Lapsena koki kuvan valtavan voimakkaasti. Aistit olivat teräviä, sitä ikäänkuin meni sisälle siihen kuvaan. Saman olen huomannut lapsenlapsista nyt. Joku kuva saa kasvot loistamaan ja joku toinen kuva yllättäen pelottaa. Onnen pipanoitten kansikuva on täynnään suven suloisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään odottamaan postikorttiesi esittelyä! Onnen pipanoiden kuvassa on jotain ihanan nostalgista, suloista tunnelmaa. Lukemisen ilo on aivan hurmaavasti kuvattu.

      Lapset tosiaan kokevat kuvat niin aidosti. He ovat tietysti nähneet niitä niin paljon vähemmän kuin me aikuiset, että niissä on vielä tuoreus tallella. Mutta varmasti heillä on jäljellä aitoa tunnetta, jolla he sukeltavat kuvaankin.

      Poista
  8. Voi mahdoton, miten hienoja messulöytöjä olet tehnyt! Ja aivan mainioita nuo kala- ja harakkakuvat. :)

    Tuo Pilvikartasto on alkanut kiinnostaa minuakin. Ensin luin Sallan tekstin kirjasta, ja sitten jossain lääkärin vastaanoton odotushuoneessa käsiini osui Olivia-lehti, jossa kirjailija Emmi Itäranta suositteli kirjoja - Pilvikartasto oli hänenkin suuri suosikkinsa. Jään odottamaan sinun arviotasi kirjasta, mutta luultavasti luen sen itsekin jossain kohtaa. :)

    Grantan aion ostaa itselleni joululahjaksi. Luultavasti luen sen kuitenkin jo ennen joulua, sillä lainasin malttamattomana kirjan myös kirjastosta. :) Ja Kyllikki Villaa, oih! <3

    Aapelin Pikku Pietarin pihan olen ajatellut lukea nyt marraskuussa. Kirja kuulostaa aivan ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvikartasto tosiaan kiinnostaa, mutta en tiedä, milloin siihen ehdin tarttua. Grantaan puolestaan tartuin jo tänään. Se on aivan herkkujen herkku! Ja sen verran korjaan aikaisempia kommenttejani, että maksoihan Granta messuilla 16 euroa, eli oli kallein messuostokseni. Mutta jotenkin aavistelin, että tulen pitämään siitä aivan tolkuttomasti.

      Jään odottamaan Pikku Pietarin piha -postaustasi. On tämä lukeminen ihanaa! <3

      Poista

Kiitos kommentista!