keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lukumaratonin kirjat


Tämänkesäinen lukumaratonini on melkein silkkaa klassikkomaratonia ja syynä on se, että luettavaksi varaamani kirjat ovat suurimmaksi osaksi Projekti Lönnrotista ladattuja ilmaisia kirjoja. Koska en maratoonaa kotona, otan lukemiset mukaan sähköisessä muodossa.

Ainoat painetut kirjat ovat tässä:

1. Anni Kytömäki: Kultarinta

Kytömäen esikoiskirja on hyvässä vedossa. Olen kirjan puolivälissä, joten luen varmaan ainakin pari tuntia pelkästään tätä järkälettä, joka on lukupiirikirjana.

2. Siri Kolu: Me Rosvolat

Siri Koulun vauhdikas ja hauska Me Rosvolat on edennyt yli puolenvälin, joten voi olla, että se päästään loppuun viimeistään huomenna.

3. Timo Parvela: Maukka ja Väykkä rakentavat talon

Uusi iltasatukirja on kauan odotettu Timo Parvelan Maukka ja Väykkä -kirja, jota kaikki lapset haluavat kuunnella.Koboltani aion lukea satunnaisessa järjestyksessä sitä, mikä tuntuu hyvltä. Esimerkiksi nämä kirjat latasin lukulaitteeseen maratonia varten:

1. Björnstjerne Björnson: Leonarda, näytelmä neljässä tapauksessa

Nobelistin kirjoittama lyhyt näytelmä, jolla kuittaisin yhden kirjailijan nobelisti-haasteeseen. Olen lukenut aiemmin Björnsonilta ainoastaan yhden novellin, mutta siihen ihastuin kovasti.

2. Gustave Flaubert: Yksinkertainen sydän

Flaubertia en ole ennen lukenutkaan, ja tämäkin klassikko on sopivan lyhyt maraton-kirjaksi.

3. Arvid Järnefelt: Heräämiseni

Järnefeltin tuotanto kiinnostaa minua, koska siinä on tiivistettynä 1800-luvun lopun suomalaista aatemaailmaa. Tässä on uskonnollista pohdintaa, joka voi olla liian raskasta luettavaa maratonille,  mutta yritetään.

4. Henryk Sienkiewicz: Bartek Sankari

Ei aavistustakaan, mikä tämä on, mutta vaikuttaa nobelistin kirjaksi lyhyeltä tämäkin. (Voiko muuten juurikaan hankalampaa nimeä olla kirjailijalla! Ei jää ihan heti mieleen tuo kirjoitusasu.)

5. Rudyard Kipling: Kertomuksia Intian ylängöiltä ja laaksoista

Tässä on novellikokoelma, joka toiminee pienenä välipalana isompien kirjojen välissä. Kiplingkin on nobelisti, jolta en ole vielä lukenut mitään.

Aion maratoonata rennolla otteella, sillä tiedän, että lasten kanssa mökkiolosuhteissa lukuaika on pirstaleista. Hyvä jos saan puolen tunnin yhtenäisen lukujakson kerrallaan. Siksi kirjat on valittu lyhyyden perusteella. Jos Kultarinta ei nappaa pikku pätkissä, niin yritän lukea lyhyitä tekstejä.

Kobossa on vielä paljon muutakin, mutta jätän ne yllätyksiksi, joihin tartun, jos siltä tuntuu. Näillä suunnitelmilla aloitellaan. Huomiseen!

14 kommenttia:

 1. Iloa ja intoa maratonille huomenna! Ja hyvää juhannusta myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Hyvää juhannusta myös Sinulle, Katja!

   Poista
 2. Toivottavasti saat välillä kunnon lukurauhan! :) Minä en tällä kertaa voi edes yrittää, koska olen lasten kanssa kotona. Ehkä jonkinlaista lastenkirjamaratonia voisimme kokeilla. Meilläkin on seuraavaksi muuten lukulistalla Me Rosvolat. Maukka ja Väykkä -kirjat on melkein kaikki luettu. Ihania!

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, Tintti! Hyvää juhannusta myös Sinulle!

   Nähtäväksi jää, miten huominen onnistuu. Lapset pyörivät ympärillä, vaikka huoltovastuu ei olekaan pelkästään minulla. Yritetään!

   Me Rosvolat vain paranee sivu sivulta. Hyvä kirja!


   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa seuraamaan! Kannustusta kaivataan!

   Poista
 4. Kivaa maratonia sinullekin! Minä olen vieläkin siinä vaiheessa, että vasta suunnittelen valmisteluja :D Mutta noh mikäpä siinä huomenna sitten hyllystä napata kirjoja ja lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä Sinullekin maratoniin! Toivottavasti osuu hyviä kirjoja kohdalle! On tässä pientä jännitystä ilmassa.

   Poista
 5. Mukavaa maratonia, itse jätän väliin, sillä nukun mielelläni yöunet...puolikas maratonia sopii minulle paremmin :)
  Hyvin olet suunnitellut maratonin. Etkö ole Kiplingin Viidakkokirjaa lukenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai! Kyllä minäkin joudun ainakin muutaman tunnin nukkumaan, joten ei tästä aivan 24 h tule putkeen.

   Kiplingin Viidakkokirja on hyllyssä odottamassa. Kokeilen noita novelleja ensin.

   Poista
 6. Olen lukenut Kiplingin novellin Bimi. Kauan sitten, mutta...sitä ei pysty unohtamaan... Se on esimerkiksi loistavassa kokoelmassa Maailmankirjallisuuden mestarinovelleja 1.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa lupaavalta. Odotan jo pääseväni novellikokoelman kimppuun.Jos tuo Bimi ei ole siinä, etsin sen jostain käsiini. Kiitos vinkistä, Ulla!

   Poista
 7. Upeita kirjoja! Kultarintaa ei ehkä kannata pieniin eriin pilkkoa, joten suosittelen jättämään sen parempaan aikaan. Aika mahtavaa, kun noissa olosuhteissa lähdet maratonille. Päivällä muuten sauna on aika rauhallinen paikka lukea ja lauteiden alle on hyvä piiloutua! ; ) Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Joana! Joskus tekisi mieli kadota hetkeksi rauhalliseen paikkaan, mutta sauna ei ole tullut mieleeni. Loistava paikka, erityisesti näillä kesäkeleillä.

   Kultarinta ansaitsisi kunnollisen keskittymisajan, joten se on ehkä suosiolla jätettävä sivuun. Enkä yhtään tiedä, miten tässä muutenkaan käy...

   Poista

Kiitos kommentista!