maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kolmen kirjan haaste

Sain Kolmen kirjan haasteen kahdesta osoitteesta: P. S. Rakastan kirjoja -blogin Saralta ja Kirjoista ja muista kertomuksista -blogin Kaisa Reettalta. Kiitokset haasteesta molemmille kirjojen ystäville!

Kolmen kirjan haasteessa tarkoitus on valita blogiaikana lukemistaan kirjoista kolme sellaista, jotka lukisi mieluiten uudestaan. Valinta ei ole millään muotoa helppo, ja niinpä minäkin pohdin valintojani tovin jos toisenkin. Lopulta päädyin näihin kolmeen kirjaan, jotka ovat pyörineet vahvimmin mielessäni haasteen saatuani. Huomenna, ensi viikolla tai ensi kuussa olisin taas uusi, ja listanikin olisi ehkä erilainen. Merkittävien kirjojen joukko kasvaa koko ajan, ja se on elämän suuria iloja.
Mihail Bulgagov: Saatana saapuu MoskovaanEdelleen minulle tulee kirjasta mieletön, hullu olo. Se naurattaa, kauhistuttaa ja ihastuttaa. Jospa toinen lukukerta olisi yhtä myllertävä ja hoksaisin taas jotain uutta.

Tove Jansson: Kesäkirja


Löysin Tove Janssonin aikuisten kirjat vasta viime vuonna, kirjailijan juhlavuotena. Kesäkirjasta tuli minulle merkittävä kirja, sillä luin sen rakkaassa paikassa rakkaiden ihmisten keskellä ja kirjasta syntyi tärkeitä keskusteluja.


Petri Tamminen: Meriromaani

Meriromaani vei minulta jalat alta. Se on ollut vuoden kirkkain lukukokemukseni. Kuten Janssonin Kesäkirja, myös Tammisen Meriromaani on niitä kirjoja, jotka eivät tyrkytä itseään, mutta niissä on kaikki. Paljon enemmän kuin sivuja.Haastan Kolmen kirjan haasteeseen Tuijata-blogin Tuijan, Matkalla Mikä-Mikä-maahan -blogin Annan ja Kulttuuri kukoistaa -blogin Arjan!

16 kommenttia:

 1. Jopa haasteen laitoit! Voisin itse asiassa valita tasan samat kirjat; valitsemasi olen lukenut tämän kevään ja kesän aikana. Yhden noista kyllä otan omaan listaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota kaikin mokomin vaikka kaikki - olenkin huomannut, että meillä on melko yhteneväinen kirjamaku. Jään odottamaan listaasi!

   Poista
 2. Kesäkirja on ihana! Saatana saapuu Moskovaan on ollut lukulistallani jo kymmenisen vuotta. Milloinkahan saisin tartuttua siihen... Mietin jo klassikohaastettakin, mutta päätin sitten lukea muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkirja on aarre vailla vertaa. Kuvanveistäjän tytär on lähes yhtä ihana, mutta tämä meni kuitenkin edelle. Joskus paikka ja aika ovat kirjalle juuri oikeat. Ehkäpä sinäkin löydät oikean hetken hullulle Saatanalle. Klassikkohaasteet toivottavasti jatkuvat.

   Poista
 3. Kesäkirja kuuluu minunkin suosikkeihini, oi että, se pitäsikin lukea uudelleen. Sinun hehkuteksesi myötä olen päättänyt, että jonain päivänä yritän Saatana saapuu Moskovaan uudelleen. ;-) Lukuhetki oli totaalisen väärä, joten teos jäi aikanaan kesken. Jospa ensi vuonnakin on klassikkohaaste.. Tammisen tuotannosta en ole lukenut (vielä) mitään, mutta Meriromaani on kyllä se, johon ensimmäisenä tartun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkirja osui minulla juuri oikeaan paikkaan ja aikaan, ja Saatanalle kävi samoin, Luin sitä kauan ja hartasti ja pääsin sen hulluun maailmaan täysillä mukaan. Joskus kirja vaatii aikaa ja tilaa ympärilleen.

   Seuraava klassikkohaaste lienee jo suunnitteilla, joten siihen sitten.

   Jään odottamaan arviotasi Meriromaanista!

   Poista
 4. Näistä en ole lukenut yhtäkään, mutta kaikki ovat listalla odottamassa! Kesäkirjan aion ahmaista vielä tämän kesän aikana, muut joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkirja pitää lukea kesällä, joten tartu ihmeessä siihen heti pian. Jos ympärillä on vielä vesistöä, niin se auttaa pääsemään tunnelmaan - myrskyinen kelikään ei pahaa tekisi.

   Kirjalistat! <3

   Poista
 5. Minun on pitänyt lukea Saatana saapuu Moskovaan ikuisuuden, mutta noh, ehkä vielä jonain päivänä. Kesäkirja on ihana <3 ja Meriromaanikin kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SSM:n lukeminen kestää ikuisuuden, tai ainakin minulla kesti melko kauan - mutta kyllähän se kannatti.

   Kesäkirja jää sydämeen, ja Meriromaania suosittelen lämpimästi, sillä se on juurikin nimenomaan lämmin kirja.

   Poista
 6. Kiitos haasteesta, nyt pyörii päässä niin monta kirjaa, että kolmen valinta ei ole helppo mutta kivaa pähkäiltävää! Kesäkirjan olen lukenut, samoin Saatanan, mutta ennen blogiaikoja joten muita pitää keksiä... Hyvät valinnat sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Nyt vain miettimään, vaikka eihän valinta todellakaan ole helppoa, koska hyviä kirjoja on niin paljon...

   Hyviähän nämä kirjat ovat, mutta monta hyvää jäi vielä listan ulkopuolelle. Putkinotko yhtenä sellaisena, Pelon Jokapäivänen elämämme toisena, jne.

   Poista
 7. Oi ihanaa! Sainkin sinulta heti kaksi uutta kirjaa lukulistalleni. Saatana saapuu Moskovaan ja Meriromaani, joista jälkimmäistä olen pyöritellyt mielessäni, lukisinko vai en. Sinä vakuutit! :)

  Kiitos, että otit haasteen vastaan! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mainiota, jos innostuit! Meriromaanille toivon paljon, paljon lukijoita ja SSM on vain niin kaikkea, että pyörryttää.

   Kiitos mainiosta haasteesta! <3

   Poista
 8. Voi kiitos ihanasta haasteesta! Tämäpä on hauska! Täytyy yrittää ensi viikolla vastata siihen. Kesäkirjan luin itsekin ensi kertaa tänä kesänä ja se on ainakin ehdottomasti yksi niitä kirjoja, jotka haluaisin lukea vielä joskus uudestaan. Tuosta Meriromaanista en ole kuullutkaan, mutta kuulostaa ja näyttää lupaavalta. Pitääpä pistää vinkki korvan taakse! :)

  Ihanaa loppukesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun innostuit haasteesta, Anna! Arvaan, että listallasi on myös jokin L. M. Montgomeryn kirja! ;)

   Kesäkirja on todella puhutteleva kirja ja minulle tuo Meriromaani on myös sellainen. Bloggaamisen myötä on kiva palata tärkeisiin kirjoihin, joista on kirjoittanut arvioita. Ne säilyvät hyvin muistissa.

   Ihanaa loppukesää myös Sinulle, Anna! Jään odottamaan listaasi! <3

   Poista

Kiitos kommentista!