keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Lukemisen iloa Kirjan ja ruusun päivänä


Miten hyviä kirjoja tielleni on osunutkaan! Sivut lentävät - pitää hidastaa lukemista, että kirjan tunnelma saa tilaa.

Ja nyt näitä kirjoja on ollut paljon. Blogiruuhka on melkoinen. Luettuja kirjoja on kertynyt kirjoituspöydälle kymmenkunta: yhdeksän lastenkirjaa, kaksi aikuisten kirjaa ja yksi nuortenkirja. Blogien lastenkirjaviikko innosti meitä lukemaan läjäpäin kuvakirjoja, Tove Janssonin Muumi-kirjoja on luettu lisää, on Irlanti-aiheisia kirjoja ja lukupiirikirjaa tuossa jonossa. Kaiken lisäksi olen saanut mukavia haasteitakin. Eikä yhtään tee mieli kirjoittaa mistään, vaikka kirjat ja haasteetkin ovat niin hyviä. Kaikki on hyvin.

Mutta kuvitelkaapa tämä: Kun olen saanut vauvan päiväunille ja koululaisille välipalat, istahdan yleensä tähän koneelle ja alan kirjoittaa näitä arvioitani, omia löpinöitäni. Viime aikoina on käynyt niin, että vauva herää saman tien, kun avaan koneen. Tunne siitä, että alan tehdä jotain kivaa, on muuttunut takaraivossa jyskiväksi tiedoksi siitä, että minulla on viisi minuuttia aikaa, ehkä ei edes sitä. Sitten saan vierelleni kaverin, joka osaa jo kiivetä pöydälle.

En halua olla kiukkuinen vauvalle, joka vain herää, enkä halua kirjoittamiseeni kiireen tuntua. Näyttää siis siltä, että bloggaamiseeni on tulossa epämääräinen tauko. Onneksi lukeminen jatkuu öisin ja hyviä kirjojakin tuntuu maailmassa riittävän!

Lukemisen ilonpidot jatkukoot!

18 kommenttia:

 1. Nauti lukemisesta, kyllä se blogin voittaa - vaikka blogi hyvänä kakkosena tuleekin perässä. Ja eiköhän se vauvakin jossain välissä nuku sen verran, että ehtii kirjoitella ;)

  Ihana kuva tässä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, ajattelen juuri näin. Kuvakin on vanha, eli en ehdi yhtään keskittyä tähän bloggaamiseen, joten iloitsen nyt lukemisesta hetken aikaa. Lukeminen onnistuu aina, viidessä minuutissakin ainakin muutama rivi etenee. Ykkösharrastus.

   Poista
 2. Hyvää kirjan ja ruusun päivää, Elina! Jos aikaa on vähän, niin kyllä lukeminen aina kirjoittamisen voittaa. Lue sinä vaan ja kirjoita, kun ehdit - kyllä me lukijat jaksetaan odotella sinun löpinöitäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Marjatta! Lukemista riittää, ja ehkä ilmaantuu jokunen hetki kirjoittaakin silloin tällöin. Mutta nyt on täysin mahdotonta yrittääkään koneelle pitkäksi aikaa.

   Poista
 3. Upea kuva.

  (Lukeminen on minusta se juttu, josta kannattaa pitää kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista, Jokke! Joskus osuu... Lukeminen on aivan ykkösjuttu! Se jatkuu koko ajan.

   Poista
 4. Minä olen yölukija: nautin siitä, kun saan lueskella rauhassa muun perheen jo nukkuessa. Nyt vauva verottaa yöunia, mutta en siltikään malta yölukemisesta luopua. :)
  Ihania lukuhetkiä sinulle. Kyllä niitä kirjoitushetkiäkin taas tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vauva ruvennut heräämään lukuvaloon, joten se vähän rajoittaa yölukemista, jota harrastan minäkin. Rakas harrastus vaatii yritteliäisyyttä...

   Poista
 5. Ymmärrän hyvin! Minullakin bloggaamattomien kirjojen pino tietokonepöydällä kasvaa, kun mieluummin minäkin luen niiden päiväunien ajan. Jos yritän blogata lasten hereillä ollessa, käytössä on korkeintaan yksi käsi ja parin lauseen välein täytyy ratkaista joku riitatilanne.

  Nauti lukemisesta ja kirjoittele sitten kun ehdit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdellä kädellä kirjoittaminen on niin tuttua, ja muutama minuutti kerrallaan. Mutta nyt tuli mitta täyteen hetkeksi aikaa. Haluaisin edes puoli tuntia kerrallaan keskittyä kirjoittamiseen. Lukemiselle riittävät viisiminuuttisetkin, se on helpompi harrastus.

   Poista
 6. Ymmärtäväistä nyökyttelyä täältäkin. :) Blogi odottaa kyllä (olen kokeillut, heh), mutta lukemisesta ei kannata tinkiä. Eikä se kivaa ole hampaat irvessä väkisin yrittää bloggaillakaan.

  Kuva on mielettömän upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemisesta ei pysty tinkimään, muuten sekoaa pää... Kiva olisi kirjoittaakin, muttei näissä olosuhteissa.

   Kiitos kuvakehuista!

   Poista
 7. Vauvalle ei kannatakaan olla kiukkuinen. :) Blogihan ei mihinkään karkaa, ja mukavaa, että lukuhetkiin on aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuhetketkin ovat kovin lyhyitä nyt. Mutta tilanne helpottunee jossain vaiheessa...

   Poista
 8. Toivottavasti tämä ei lisää paineita, kun kerron että on sinua ja päivityksiäsi kova ikävä. Mutta aikansa kutakin, uskon että bloggaamisaikaa löytyy enemmän taas jossain vaiheessa. Pääasia on se, että ehdit kuitenkin edes lukea välillä - sinun lukijasi eivät varmasti katoa mihinkään vaan hyvää kannattaa ja jaksaa aina odottaa! <3

  Halaus sinne, ja aurinkoisen sunnuntaipäivän toivotukset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista, Sara! <3 Lukeminen onneksi sujuu jotenkin, vaikka on ajanpuutetta siinäkin. Aurinkoinen kevät etenee ja hyviä kirjoja riittää!

   Poista
 9. Olen lyhyen lukijanaoloni aikana rakastunut blogiisi ja teksteihisi, Elina! <3 Toivotan sinulle ihania lukuhetkiä bloggailutaukosi aikana ja toivon, että tapaamme taas pian näissä merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvä tavaton, kuinka tulin iloiseksi tästä kommentistasi, Kaisa Reetta! <3 Kiitos kauniista sanoista ja kannustuksesta!

   Blogi on rakas harrastus, mutta lukeminen vielä rakkaampi, joten keskityn nyt hetken siihen, koska kotirintama vaatii karsimista. Blogattavien pino vain kasvaa...

   Poista

Kiitos kommentista!