torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen lukusuunnitelmia

Pääsiäisloma alkaa tuossa tuokiossa!

Pinosin tämän kevään kirjahankintoja pöydänkulmalle - jospa näihin ehtisi käydä käsiksi! Pinoon ovat päätyneet Elena Ferranten Loistava ystäväni ja Uuden nimen tarina, jotka hankin kirjakerhokirjoina. Hullareilta mukaani tarttuivat Antti Ritvasen Miten muistat minut, Haruki Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet ja Joël Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Mistähän noista aloittaisi?

Nyt on kesken Javier Cercasin Salamiin soturit, joka on huhtikuun lukupiirikirjana. Se on niin vetävästi kerrottu, että luulen saavani sen loppuun huomenna. Sen jälkeen jokin näistä... Tai sitten runoja ja novelleja, joita olen myös kerännyt pienoisen pinon hyllyn reunalle Ompun haasteita varten.

Ensi viikolla, 17. - 23.4.2017, onkin juhlaviikko, koska vietetään Lukukeskuksen 40. Lukuviikkoa! Luettua elämää on kertynyt sen verran paljon, että yritän silloin blogata päivittäin. Luvassa on raportti 9-vuotiaan pojan lukemisesta ja 11-vuotiaan tytön lukemisesta sekä runoja ja kotimaisia uutuuksia sekä äänikirja.

Hyvää, rauhallista pääsiäistä ja paljon hyviä lukuhetkiä!

19 kommenttia:

 1. Sinulla onkin melkoinen pino! Minä pidin hurjan paljon Ferranten Loistavasta ystävästäni ja nyt pääsiäisen aikaan aion lukea Uuden nimen tarinan (ja lisäksi Mikko Kamulan kirjan, jos vaan aikaa löytyy).

  Odotan innolla 9- ja 11-vuotiaiden lukumietteitä - minulla on ihan saman ikäiset poika ja tyttö.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, että meillä kasvetaan samaa tahtia. ;) Toinen tyttö lupasi kirjoittaa itse jotain ja pojan lukemisesta teen jonkin sortin koosteen viime vuosien tapaan, vaikka ei siinä ole niin paljon tapahtumaa kuin tyttöjeni lukemisessa. Jotain edistystä kuitenkin.

   Ferrantea on kehuttu niin paljon, että olisi jo aika tarttua siihen. Olen niin hidas käännöskirjojen lukija, että taaperran täällä jälkijunassa...

   Hyvää pääsiäistä teillekin! ❤

   Poista
 2. Tuosta pinosta olen lukenut kolme kirjaa :) Hyvää pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa edes yhden saisin minäkin luettua...

   Hyvää pääsiäistä! :)

   Poista
 3. Mukavasti vähän pinossa tuo sun kasa. :D Kuulostaapa sun ensi viikko lupaavalta.

  Mukavaa pääsiäisaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Pöytä on varmasti vino.

   Suuret on suunnitelmat ja haaveet ensi viikolle. Aineistoa olisi vaikka joka päivälle blogata, mutta töihinkin pitänee ehtiä...

   Hyvää pääsiäistä myös Sinulle, Omppu! ❤

   Poista
 4. Kaksi päällimmäistä luettena ja pinon mukaan mainioita lukutuokioita, joita sääennusteetkin suosivat, Sinulle luvassa. Raportti 9- ja 11-vuotiaiden lukumieltymyksistä ja tuumailuista kiinnostaa kovasti ja on tervetullut! Meillä nyt 8-vuotiaalla pojantyttärellä on mahtava Harry Potter-vaihe menossa, joten tuleva raportti auttaa pysymään ajan hermolla. Leppoisia pääsiäispäiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on hyviä lukuhetkiä luvassa.

   Meillä on Harry Pottereita luettu myös edestakaisin. Aivan huikeaa luettavaa ja takuuvarmoja lukuinnon virittäjiä!

   Hyvää pääsiäistä! ❤

   Poista
 5. Onpa sinulla komea kirjapino! Minä ajattelin aloittaa tuon Elena Ferranten Loistava ystäväni sitten, kun olen saanut kuunneltua Sophie Hannahin kirjoittaman Nimikirjanmurhat. Odotan innolla teidän kirjaesittelyjänne. :) Minä ajattelin juhlia lukuviikkoa kirjoittamalla taaperoille lukemisesta.

  Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaperolukeminen on kaiken alku ja juuri! Taisin kuopuksen vauva-aikana blogata katselukirjoista ja vieläkin tulee hyvä mieli, kun muistelen kuvaussessiotamme ja niitä suloisia ääntelyjä, joita puolivuotias piti kirjoja katsellessaan. Nythän tuo rakastaa kirjoja 4-vuotiaan innolla.

   Saapa nähdä, pääsemmekö bloggaamaan samanaikaisesti Ferranten romaanista. Se on ollut lukulistallani jo pitkään.

   Hyvää pääsiäistä Sinullekin!

   Poista
 6. Mahtavat lukusuunnitelmat! Liputan ehdottomasti Ferrantea (uusin on omallakin pääsiäisen lukulistalla) ja Dickerin kirjaa!<3

  Hyvää pääsiäistä Elina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kunpa pääsisinkin tuohon toiseen osaan nyt lomalla. Ainakin yritän.

   Ihanaa pääsiäistä myös Sinulle! :)

   Poista
 7. Minä edelleen ehkäilen Ferranten Napoli-sarjan kanssa eli mielenkiinnolla seuraan siitä kirjoittelua, mutta vielä en ole osannut päättää luenko vai en. Tuttuja nimiä (paitsi Ritvanen) pinossasi, mutta yhtäkään en ole toistaiseksi lukenut. :)

  Lukuisaa pääsiäistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, sain kuin sainkin Loistavan ystäväni luettua ja se oli lukunautinto. Yritän blogata siitä pian. Luulenpa, että pitäisit siitä kovastikin.

   Paljon on maailmassa luettavaa, jonka ääreen pitäisi ehtiä... ;)

   Poista
 8. Minulla oli Ritvanen kerran lainassa pitkään, mutta en ehtinyt lukea. (Nytkin on parikymmentä kirjaa lainassa.) Sain luetuksi Claes Anderrsonin molemmat Oton elämää -kirjat, joista varsinkin jälkimmäinen on upea. Siitä varmaan kirjoitan jotain, kunhan pääsiäisen sosiaalinen elämä vaihtuu omaan hiljaiselooni.

  Etsin vinkkejä tulevasta raportistasi, koska minulla on 7 ja 10 -vuotiaat pojanpojat, jotka ovat aivan liikaa pelien maailmassa ja liian vähän kirjojen.
  Kyllä vaikeat lautapelitkin sisältävät tarinoita (isänsä on harrastaja), mutta onhan lukeminen silti aivan muuta.

  Mukavia pääsiäisen pyhiä!

  VastaaPoista
 9. Mahtava lukupino! Minullakin on ollut pääsiäisenä luettavana Murakamia, mutta hänen novellikokoelmansa Miehiä ilman naisia. Suosittelen, jos vielä aika antaa myöten novellihaasteeseen. ;-)

  Toivottavasti pääsiäisesi on sujunut rattoisasti. Ensi viikolla nähdään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että tällä viikolla on jo se ensi viikko :-D Loma tehnyt tehtävänsä.

   Poista

Kiitos kommentista!