maanantai 21. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjat -haaste

Kiitos Tuijalle ja Kaisalle älyttömästä jouluhaasteesta, jonka mukaan saa toivoa lahjaksi ihan mitä vaan! Toiveeni singahtivat nyt melkoisesti scifin puolelle, mutta tässä näitä:

1. Toinen pari käsiä


Olen muutamankin kerran huokaissut lapsille, että minulla ei ole kuin kaksi kättä ja toivoisin tuohon käsiparini alle toisen samanlaisen parin, jotta ehtisin halata, letittää, pitää sylissä, kokata, luututa ja kattaa pöytää tuplasti enemmän.

Olen varma, että evoluutiossa on tapahtunut virhe, kun naisille ei ole (vielä) kehittynyt ylimääräisiä käsiä. Toisaalta ilmiömäinen kyky hoitaa (vähintään) kahta työtä samanaikaisesti osittain korvaa tämän puutteen, mutta silti toinen käsipari olisi kätevistä kätevin ratkaisu moneenkin arjen tilanteeseen.


2. Kyky olla kahdessa paikassa yhtä aikaa


Tämän kyvyn haluaisin käyttöön aika ajoin - joskus jopa yhtä aikaa edellisen toiveeni kanssa. Nytkin on sellainen olo, että haluaisin viettää joulua paitsi oman perheen kanssa kotona, myös vanhempieni ja siskoni perheen kanssa. Tunnen myös muutaman yksinäisen joulunviettäjän, joita en saa meille kyläilemään, mutta joiden kanssa haluaisin viettää edes hetken jouluaattona.

Töissäkin tämä kyky olisi vallan mainio. Voisi hoitaa parikin kokousta yhtä aikaa, istua palaverissa ja pitää oppituntia samanaikaisesti, höpötellä kahvihuoneessa ja kirjoitella samalla sähköposteja työtilassa. Miten tehokasta!


3. Maan päälle rauhaa ja ihmisille hyvää tahtoa


On ehkä vähän kyynistä luokitella tämäkin toive scifiksi, mutta ikävä kyllä siltä se nyky-Suomessa ja koko maailmassa tuntuu. Tämä toiveeni on kuitenkin kaikista suurin, sillä ilman ykkös- ja kakkostoiveitani olen pärjännyt tähänkin asti, mutta ilman rauhaa ja hyvää tahtoa kaikki toiveeni ja kaikki työni valuvat hukkaan.Haastan vielä Kirjan jos toisenkin -blogin Janen ja Kirjojen keskellä -blogin Maijan mukaan toivomaan älyttömiä joululahjoja ja toivotan tässä kaikille lukijoilleni:

Älyttömän hyvää joulua! 18 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen mainiot toiveet! Olet ihana! ❤️❤️

  Jouluiloa ja hyvää mieltä sinne koko poppoolle! ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara-ihana! <3

   Hyvää joulua myös sinulle, rakas ystävä! <3

   Poista
 2. Aamun naurut toisesta käsiparista!! :D
  Leppoisaa joulua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on lasten kanssa visioitu muutamankin kerran. :)

   Mukavaa joulua sinullekin, Kaisa! <3

   Poista
 3. Mainiot toiveet, Elina! Ylimääräinen käsipari olisi tervetullut tännekin ja moni arjen ongelma ratkeaisi sillä, jos voisi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Paras toive on kyllä tuo viimeinen, se kun toteutuisi.

  Ihania joulunaluspäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Ihanaa joulua sinullekin! <3

   Viimeinen kohta veisi koko maailmaa melko pitkälle. Pariisin ilmastosopimus tietysti tuo toivoakin tähän jouluuun.

   Poista
 4. Nostaisin peukun kolmannesta kädestäni jos sellainen olisi, eli mitä mainioin toive! Yllättävää, miten monta asiaa sitä saa kerralla tehtyä (kahdellakin kädellä), mutta itse ainakin huomaan että se on sitten heti pois muistista. Unohtaisin varmaan päänikin ellei se olisi kiinni kropassa.

  Ihanaa joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin. Ehkä tarvittaisiin myös tupla-aivot... Tosin hekumoin jo silläkin, että toisilla käsillä keräisi ja viikkaisi pyykkejä ja toisilla levittäisi uutta koneellista narulle kuivumaan.

   Ihanaa joulua sinullekin, Jenni! <3

   Poista
 5. Nopea sinä! <3 Älyttömän mainioita toiveita! Tuon kakkostoiveen voisin itsekin pyytää (ajatella, jos voisi samalla, kun lukee asiakkaiden aineita tai/ja korjaa kokeita, olisi aikaa mennä jumpalle ja pyöräyttää valmiiksi terveellinen illallinen!) Viimeinen toiveesi on todella tärkeä, tärkein.

  Toivon perheellenne rauhallista joulua, naurua ja rentouttavia lukuhetkiä! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta, Kaisa! <3 Tulipaha mietittyä, mitä sitä todella tarvitsisi...

   Kiitos samoin, Kaisa, hyvää joulua! <3

   Poista
 6. Kaksi ensimmäistä toivetta olisivat todella käteviä ja kolmas kertakaikkisen tarpeellinen. Kiitos toivetekstistä, ja älyttömän hyvää joulua myös itsellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, Tuija! <3

   Toivottavasti näistä älyttömistä joululahjoista itse kullekin syntyi joulumieltä. Ainakin minulle tuli hyvin toiveikas olo sitten lopulta.

   Poista
 7. Onpas hyviä toiveita, Elina! ♥
  Ylimääräinen käsipari olisi täälläkin tarpeen ja niissä käsissä notkeat sormet.
  Tunnen ihan samalla tavalla kuin sinä. Voisipa jakautua ja olla jossain muuallakin kuin tässä.
  Rauhaa ja hyvää tahtoa - kyllä! Ja kyllä tämä tilanne tästä vielä paranee, jospa pahuus olisi jo saavuttanut huippunsa. Luulisi sen häpeävän jouluna, kun kaikkialla julistetaan hyvää tahtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tahtoa todellakin tarvitaan joka päivä, ja jospa niihin toiveisiin tosiaan herättäisiin jouluna.

   Voi, notkeita sormia toivoisin sinulle sekä vanhoihin että uusiin käsiin! <3

   Poista
 8. Voi miten hyvät toiveet.
  Ylimääräisille käsille riittäisi tosiaan töitä ja vaikka minulla onkin melko hyvin aikaa, niin silti joskus olisi tarvetta olla myös jossain muualla. Etenkin näin pimeään aikaan haluaisin todella kovasti olla ihan vain itsekseni, kun kaikki meteli ja vilinä väsyttävät hirvittävän paljon.

  Ihanaa joulua, normaalista käsimäärästä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa joulua myös Sinulle, Maija! <3

   Joulunaikaan niitä käsipareja todella kaipaisi. Olisi kiva esimerkiksi leipoa ja kutoa yhtä aikaa - syntyisi monta lahjaa kerralla.

   Muutama tunti yksinoloakin onnistuisi, jos tosiaan voisi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. :)

   Poista

Kiitos kommentista!