Kuka ja mitä?

Tietoja minusta


Olen Elina Mäntylammi, tamperelainen, keski-ikäinen nainen, neljän pienen lapsen äiti. Alun perin olen kotoisin Keski-Pohjanmaalta, mutta muutin Tampereelle ensimmäisen kerran, kun tulin tänne opiskelemaan. Opiskelin pääaineenani kotimaista kirjallisuutta, joka jossain vaiheessa muuttui nimeltään Suomen kirjallisuudeksi. Opiskelujen jälkeen asuin ja tein töitä muutaman vuoden maalla, kunnes palasin Tampereelle töihin ja naimisiin.

Ammatiltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Luen lukuvuoden aikana siis myös vinot pinot kirjoitelmia. Lukuintoni ei tästä hiivu, mutta aika on kortilla. Lapsiperheen arki on myös sellainen koneisto, että oman lukuharrastukseni tunnit on varastettava yöunista. Nyt olen vanhempainvapaalla, mutta edelleen lähes ainoaa lukuaikaa on se, jolloin lapset nukkuvat.

Miksi bloggaamaan?


Olen kirjoittanut lukemistani kirjoista muutaman sanan pieneen vihkooni jo kymmenen vuoden ajan, koska huomasin, että unohdan päähenkilöiden nimet ja juonenkäänteet ajan myötä, vaikka kuinka olisin pitänyt kirjasta. Muistot jäävät mielikuvien varaan ja jonkinlaiseen tunnemuistiin. Bloggaaminen varmasti auttaa muistamaan kirjat - varsinkin ne, joita en halua unohtaa.

Olen kolmen lukupiirin jäsen, ja ystäväni ja työkaverini harrastavat paljon lukemista. Keskustelen paljon kirjoista. Mutta nyt olen vuorotteluvapaalla kaitsemassa ekaluokkalaisia kaksostyttöjäni koulun alkuun, joten kirjakeskustelut ovat jääneet vähälle. Jospa tätä kautta pysyisin ajantasalla ja voisin jakaa ajatuksiani kirjoista muiden kanssa.

Mitä bloggaan?


Tarkoitukseni on blogata kaunokirjallisuudeta, ja oikeastaan kaikista kirjoista, jotka luen. Voi olla, että joitain kirjoja sanani eivät riitä kuvaamaan, mutta aika näyttää, kuinka käy.

Luen lähinnä nykykirjallisuutta, sekä kotimaista että käännettyä, mutta yritän aina säännöllisin väliajoin tarttua myös klassikoihin. Viihdekirjallisuutta en juurikaan lue, paitsi dekkareita, jotka ovat suoranainen intohimoni. Viime aikoina olen tietysti lukenut pinoittain lastenkirjoja ääneen, ja joistain niistäkin aion kirjoittaa.

Kirjoissa minua kiinnostaa kaikki: rakenne, kerronta, henkilökuvaus, juoni, dialogi, kieli... En silti ole mikään analyyttinen lukija, vaan ennen kaikkea lukemiseni on eläytyvää lukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!