maanantai 13. heinäkuuta 2015

Vuosi kuvina -haasteen koonti

Tästä se alkoi 6.11.2013 klo 10. Sain blogiystävältäni Saralta Vuosi kuvina -haasteen, jossa oli tarkoitus kuvata sama paikka vuoden jokaisena kuukautena. Kuvasin Tampereella Kaukajärveä, Haiharan kartanon rannassa. Kuvat ovat sellaisessa muodossa, kun kamerani ne tallensi, eli en ole käsitellyt niitä mitenkään. Viimeisin kuva on otettu 5.10.2014 klo 10.
Kuvista muistan hyvin vuoden 2013 - 2014 tunnelman, jolloin olin äitiyslomalla ja vanhemapinvapaalla ja hoidin kotona pientä poikaa. Aamulenkit olivat elämäni valo. Vauva otti aamupäiväunensa vaunuissa, ja minä sain nauttia raittiista ilmasta ja kuntoni kasvoi Kaukajärven mäkisissä maastoissa. Kiitän lenkkeilyseuraani, ystävääni Riittaa, jonka kanssa kuvat kävin ottamassa ja joka muistutti minua haasteesta, jos meinasin sen unohtaa. Kiitos myös Saralle haasteesta!

14 kommenttia:

 1. Voi miten upeasti näissä kuvissa näkyy vuodenaikojen tunnelmat! Etenkin kevätkuukausien kuvissa kiteytyy kaikki oleellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, Maija! Yksi suosikkini on tuo tammikuun ihmeellinen sinisyys, mutta seuraavaksi jo ihailin toukokuun valoa ja kesäkuun vihreyttä.

   Poista
 2. Tosi hieno sarja! Itse toteutin kuva kerran kuussa -projektin heinäkuusta 2014 kesäkuuhun 2015. En kuvannut ihan samoilta jalansijoilta, mutta samaa puistokoivikkoa kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä kurkkimassa kuvasi! Tämä haaste oli mukava toteuttaa ja näytti kyllä selkeästi, että vuodenaikojen vaihtelua Suomessa vielä on, vaikka lunta on ollut viime vuosina vähän ja tämä kesä on ollut pitkää, kylmää kevättä. Luonto muuttuu koko ajan ja järvi on joka päivä erilainen.

   Poista
 3. Kauniisti näkyy vuoden kierto tässä sarjassa. :) Kunpa itsekin jaksaisin toteuttaa tämän, olisi kyllä kiva katsella jälkeenpäin miten luonto muuttuu samassa kohtaa. Pitää ottaa idea hautumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjan katsominen näin peräkkäisinä kuvina on kuin katselisi nopeutettua filmiä. Kummasti nuo kuvaamisreissutkin olivat merkityksellisiä ja rakas paikka vielä rakkaampi nyt, kun se on kuvissa ikuistettuna. Tartu ihmeessä haasteeseen, Marika!

   Poista
 4. Kaunis lenkkimaisema ja hieno kuvasarja! Samoihin aikoihin olin minäkin vastaavassa elämäntilanteessa ja toteutin Vuosi kuvina -haastetta. Kuvia katsellessa mieleen nousee ihania muistoja erilaisesta ajasta kotosalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että olimme samassa elämäntilanteessa. Mukavasti noihin lenkkipolkukuviin on tiivistynyt ajan muistoja. Kivaa, että tämä tuli tehtyä! Hyvä idea!

   Poista
 5. Tunnelman muutos välittyy hyvin. T. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia kuvasarjoja voisi tehdä vaikka joka vuosi tai erilaisista, tärkeistä paikoista. Tunnelma vaihtuu melkoisesti.

   Poista
 6. Kaunis ja idyllinen paikka ja mielenkiintoinen seurattava. Kussakin kuvassa on ihan omanlaisensa tunnelma, on tyyntä on myrskyä. On harmaata, on valoa.

  Olen kerran tehnyt vastaavan itse ja se oli kyllä varsin silmiä avaava kokemus, kun oikein tarkoituksella kiinnitti huomiota ajan kulkuun ja muutoksiin, joita se toi luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin käydä kuvaamassa joka kuun 6. päivä klo 10.00. Kellonaika piti kutinsa, mutta päivämäärä heitti viimeisissä kuvissa, koska aloitin työt syksyllä. Siihen asti lenkki oli joka-aamuinen ja tässä kohtaa piti aina pysähtyä.

   Tyynet ja myrskyt ja valon määrä näkyvät hyvin järvessä. Aika usein taivas on jotain muuta kuin sininen. Tuota harmautta on riittänyt tänä vuonna myös kesällä, vaikka toki vihreys puskee harmaan altakin.

   Poista
 7. Aivan ihana kuvasarja! <3 Niin kaunista luontoa ja kauniit värit, ja tosi hyvin todella näkee vuodenkierron neljine vuodenaikoineen. Ihanaa, että lähdit haasteeseen mukaan! <3 (Minullahan on tosiaan vielä oma koostepostaus tekemättä, pitääkin ryhdistäytyä tämän asian kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, Sara! ❤ Tämä oli hauska toteuttaa!

   Odottelen omaa kuvasarjaasi koontipostaukseen. Näitä erilaisia värejä sopii ihmetellä. Tuo tammikuun sinisyys oli aivan ihme ja oikeastaan marraskuun aloituspäiväkin oli kaunis väreissään. Yhtään kirkasta pakkaspäivää ei osunut noihin kuvauspäiviin, eikä pakkasia juuri ollutkaan.

   Poista

Kiitos kommentista!