keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Anna esittelee: Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirjat

Heippa, olen Anna 10 v! Tykkään todella paljon lukemisesta. Joskus saattaa mennä yömyöhäänkin, kun ei malta lopettaa kesken.

Tässä ajattelin esitellä teille suosikkisarjani: Neropatin päiväkirja. Tämän kirjaimellisesti nerokkaan sarjan on keksinyt ja kirjoittanut Jeff Kinney. Neropatin päiväkirja on sarjakuvakirja, jossa kuvatkin ovat hauskoja.

Parasta Neropatin päiväkirjoissa on huumori. Kirjasarjassa seikkaileva Gregory "Greg" Heffley joutuu nolosta tilanteesta aina vain nolompaan. Gregin perheeseen kuuluu äiti, isä, isoveli Rodrick ja pikkuveli Manny, jotka aiheuttavat vain lisää harmia Gregin elämään.

Gregin paras kaveri Rowley on hiukan lapsellinen persoona, jota Greg käyttää lähinnä "apurinaan". Greg ja Rowley ovat hyvin läheisiä, ja vaikka ystävyydessä on sekä hyviä että huonoja päiviä, Greg saa aina "apurinsa" takaisin.

Suosittelen kirjasarjaa kaiken ikäisille tytöille ja pojille, jotka pitävät huumorista ja yllättävistä käänteistä, joita Gregin elämä on pullollaan.
P. S. Anna jakoi lukuvinkkejä myös viime vuoden Lukuviikolla.

4 kommenttia:

 1. Hei Anna! Kiva Kun pidät Neropateista ja kirjoitit äitisi blogiin jo toisen kerran.
  Minä olen antanut näitä kirjoja lahjaksi pojanpojalle. Hän piti koulussa oikein kirjavinkkauksen tästä sarjasta.
  Arvaa mitä - minäkin pidän näistä, vaikka olen jo 66 v. Minun lapsuudessa ei ollut näin kivoja kirjoja, joten luen niitä nyt välillä vanhana. ;)

  VastaaPoista
 2. Moi Anna! Olen Aino 10 v. Suosittelen sinulle Harry Pottereita jos tykkäät fantasiasta. Harry Pottereissa on kolmepäisiä koiria, jättikäärmeitä ja hämähäkkejä.

  (Terveiset siis ikätoveriltasi - ja nyt sulkeissa hänen äidiltään. Neropatin päiväkirjoja emme olekaan lukeneet, joten saimme nyt mainion kirjavinkin.)

  VastaaPoista
 3. Moikka Anna! Kiva lukea kirjoittamiasi vinkkejä. Minä taidan suositella näitä heti muutamalle oppilaalleni koulussa. He ovat tosin ekaluokkalaisia, mutta hyviä lukemaan ja tykkäävät huumorista.

  VastaaPoista
 4. Hei Anna!
  Kiitos tästä lukuvinkistä!
  Syksyllä 10v. täyttävä poikani innostui Neropatin päiväkirjoista todella kovasti: kuudes kirja on nyt luvussa ja loput osat kirjastosta varattuna. :) Hänen suosikkejaan ovat Kapteeni Kalsarit, jotka onkin luettu jo moneen kertaan. Luulen, että tämän sarjan kanssa käy samalla tavalla. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!