maanantai 29. syyskuuta 2014

Rikoksen jäljillä -haasteen koonti

On aika koota yhteen kesän dekkarisaalis. Se ei ole iso, mutta se on sitäkin maukkaampi.

Luettua tuli lopulta neljä laadukasta dekkaria, kaksi ulkomaista ja kaksi kotimaista:

1. Pitkän dekkaritaukoni katkaisi varsin mallikkaasti ruotsalaisten Michael Hjorthin ja Hans Rosenfeldtin Oppipoika. Se edustaa taattua, tyylikästä ja vetävää pohjoismaista dekkaria. Kipinä dekkarien lukemiseen syttyi.

2. Salla Simukan Lumikki-trilogian avausosa Punainen kuin veri tuli hotkaistua helposti ja hyvin viihtyisästi. Simukan trillerisarja on kaiken hehkutuksensa ansainnut, ja toivottavasti se menestyy myös kansainvälisesti!

3. Fred Vargasin Sinisten ympyröiden mies johdatteli ranskalaisen hienostuneesti rikoksen (sinisiin) pyörteisiin. Persoonalliset tyypit ovat Vargasin dekkareiden suola. Adamsberg-sarjan ensimmäinen osa oli kerrassaan nautittavaa luettavaa.

4. Kesän dekkarikohokohta oli ehdottomasti Jari Järvelän Tyttö ja pommi. Se on dekkarivuoden tapaus ja sillekin voi toivoa ja povata suosiota ulkomailla. Ja mikä parasta - sarjalle on luvassa jatkoa.Sain siis neljä pistettä Oksan hyllyltä -kirjablogin Rikoksen jäljillä -haasteeseen. Olen oikein tyytyväinen, sillä innostuin taas vanhasta rakkaudestani, jännityskirjallisuudesta.

Kiitos Marikalle mainiosta haasteesta!

8 kommenttia:

 1. Tuo Oppipoika on ihan dekkarimaailman huippua. Nyt ei ole Sebastianista mitään kuulunut Tuntuirhaudan jälkeen ja moni häntä kaipailee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Oppipoika on kelpo dekkari. Hotkaisin sen melko vauhdikkaasti.

   Mutta hyviä olivat nyt aivan kaikki nämä neljä lukemaani jännityskirjaa - ei ollut pettymyksiä tässä pinossa.

   Poista
 2. Olen näistä lukenut Simukan ja Vargasin ja molemmista pidin todella paljon. Ja nuo pari muuta ovatkin jo lukulistallani. :) Mukavaa, että osallistuit - ja kiva kuulla, että dekkari-innostus nosti päätään pienen tauon jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos innoituksesta, Marika! Nämä olivat laatutavaraa kaikki. Luulenpa, että pidät sekä Hjorth & Rosenfeldtistä ja Järvelästäkin. Dekkarimakumme taitaa olla melko samanlainen.

   Poista
 3. Hienoja dekkareita lukulistallasi. Järvelää olen katsellut sillä silmällä jonkin aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Järvelän teosta! Hyviä olivat tosin nämä kaikki... Dekkarii-into oikein roihahti.

   Poista
 4. Mukava koonti. Tyttö ja pommi on ihan must. Tällä hetkellä hengaan Adamsbergin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö ja pommi on tapaus! Suosittelen lämpimästi - vaikka teos onkin kylmäävän hyvä. Adamsberg - ah. Jään odottamaan postaustasi...

   Poista

Kiitos kommentista!