torstai 23. lokakuuta 2014

Kirjamessukuumetta

Jos ihmisen intohimona on kirjallisuus, on Helsingin kirjamessuille pakko päästä. Tänä vuonna rohkaistuin anomaan messujärjestäjältä itselleni bloggaripassin - olenhan jo kaksi vuotta harrastanut kirjabloggaamista. Ja messuille on nyt elävän mieli.

Kuinka ollakaan, kuluva lokakuu on ollut blogissani hiljaista aikaa, vaikka luettua elämää onkin riittänyt. Käteeni on osunut mainioita, hyviä kirjoja, jotka odottavat pinossa bloggausvuoroaan. Messuilta lähden hakemaan lisää blogattavaa ja tietenkin intoilemaan lukuharrastuksesta. Ajatelkaa - koko Messukeskus täynnä lukutoukkia! Tai kuten Kirjasfäärin Taika määrittelee: kirjamanian uhreja.

Koska kirjamaanikko-äidistä kärsii koko perhe, meillä lähtee koko kuusihenkinen revohka messuilemaan. Ja koska nuorimmainen on vasta puolitoistavuotias, en haaveilekaan kovin perusteellisesta kirjailijahaastatteluihin tai kirjakeskuteluihin syventymisestä. Tärkeintä on päästä mukaan. Messuesitteen olen toki lukenut lähes riekaleiksi ja unelmoinut: olisipa hienoa päästä joskus messuille useaksi päiväksi! Onneksi moni lukemisen harrastaja pääseekin, joten kannattaa seurata kirjablogeja nyt messujen aikaan erityisen tarkasti. Innostuneita raportteja on varmasti luvassa!

Oma messupäiväni on lauantai 25.10., jolloin yritän päästä seuraamaan edes puolella korvalla näitä keskusteluja:

Kello 12.00 Mika Waltari -lava
Rikoksen houkutus nuorten maailmassa
Keskustelijoina nuorisokulttuuriin perehtyneet Jari Järvelä, Ari Paulow, Timo Sandberg ja Salla
Simukka.

Jari Järvelän Tyttö ja pommi sekä Salla Simukan Lumikki-trilogia ovat olleet tämän syksyn kirjailojani, joten haluaisin kuulla kirjailijoita myös lavalla.


Kello 13.00 Kullervo-lava
E-kirjan lukijat Suomessa - paneelikeskustelu

Tässä on aihe, josta olen innostunut, koska olen onnellinen Kobon omistaja.


Kello 16.30 Eino Leino -lava
Joni Skiftesvik: Valkoinen Toyota vei vaimoni

Skiftesvikin uutuus on lukulistallani kärkipäässä.


Entäs kirjamaanikon perhe? Lapset haaveilevat ennen kaikkea metrilakuista, jotka olen tietysti heille luvannut. Lahjontamotivointini ulottuu myös kirjoihin: Messuilla on lastenkirjallisuuden esittelyyn keskittyvä Tarinalaakso, jonka ohjelmasta lapset valitsivat itse muutamankin heitä kiinnostavan tapahtuman. Heille on luvattu tuorein Tatu ja Patu sekä Me Rosvolat. Aino Havukaiselta ja Sami Toivoselta sekä Siri Kolulta toivomme nimmareita kirjoihin. Uusin Ella-kirja sekä Maukka ja Väykkä olisivat myös toivelistalla, joten Timo Parvelaakin haluaisimme moikata. Tässäpä lasten valitsemat tärpit lauantain messupäivään. (Aikataulu on pahasti juniorin iltapäiväunien aikaan, mutta yritetään kuitenkin):

Tarinalaakson tapahtumia

Kello 13.00 Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, syömään! (Sami Toivonen piirtää lasten toivomia aiheita.)

Kello 13.30 Siri Kolu: Me Rosvolat ja ryöväriliitto 

Kello 15.00 Timo Parvela: Maukan ja Väykän naamakirja


Messuilevan miehen tehtäväksi jää etsiä hänen itsensä valitsema lukupiirikirja, eli Antti Heikkisen kirjoittama Juice-elämäkerta Risainen elämä.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, palaamme kotiin entistäkin maanisempina lukijoina.

Kiitos Helsingin kirjamessuille pääsylipusta ja passista!

Messuilla tavataan!

6 kommenttia:

 1. Erilaisiin kirjatapahtumiin olisi mukava päästä. Vaan kun asuu täällä susirajan toisella puolella missä ei koskaan tapahdu mitään, niin jäävät usein haaveiksi. (; Mukavia tulevia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa joskus pääsisit paikalle! Kivaa oli taas, oikeastaan odotukset ylittyivät!

   Poista
 2. Vaikka meilläkin on osa perhettä samanlaisia kirjatoukkia kuin minä, en välttämättä ottaisi heitä messuille mukaan. Eikä itse asiassa kukaan ole koskaan edes yrittänyt haluta mukaan. Pitäisiköhän ehdottaa ;)

  Mukavia messuja, Elina! Toivottavasti nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava nähdä, Mia! Päivästä tuli älyttömän hauska kaiken kaikkiaan. Yritän saada raporttia pian aikaiseksi.

   Poista
 3. Mukavia messupäiviä, Elina! Minä käväisin Turun kirjamessuilla ja päätin en riittävän täksi syksyksi.

  Mielenkiintoista tarjontaa olet löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan tuonne vielä jäikin nähtävää. Messuhuumaa on edelleen ilmassa. Turkuunkin jos joskus pääsisi.

   Poista

Kiitos kommentista!