maanantai 2. syyskuuta 2013

Kesä muistoissa


Sinisen linnan kirjaston Maria ja Mari A:n kirjablogin Mari haastoivat mukavaan kesämuisteloon. Kiitos haasteista! Toteutan haasteen Marian mallin mukaan, eli listaan ensin viisi mukavaa muistoa, sitten viisi vähän ikävämpää muistoa ja taas lopuksi viisi ihanaa muistoa.

Kesän ihanuuksia


1. Mökki

Kesä tuntuu kesältä vasta mökillä. Oulun läänin Pyhäjärven rannalla lapset viihtyvät ja sielu lepää, vaikka uimavahdin velvollisuudet painavat päälle. Pääsin jopa lukemaan laiturille puoleksi tunniksi ihan rauhassa ja ihastelin erään ikumuistoisen auringonlaskun. (Eivätkö ne kaikki ole?)


2. Lapset

Lapset kasvavat. Kaksostytöt, suloiset kesälapseni täyttivät 8 vuotta. Viisivuotias poikaviikari aloitti eskarin ja vauva on oikea äijä, melkein kymmenkiloinen puolivuotias.




 

 

 

3. Sukulaiset

Siskon perhe, äiti ja isä... Kesällä on saatu viettää yhteistä aikaa. Kaksi vuotta sitten meitä kohtasi äärettömän suuri suru, josta emme varmaankaan toivu koskaan. Yhteinen aika on arvokasta. Tänä kesänä vedeltiin talkoilla punamultaa mummon mökin seinään.



4. Ystävät ja lukupiirit

Tänä kesänä tavattiin paljon kaukaisiakin ystäviä. Lisäksi lukupiirikokoontumiset ovat olleet kesän kohokohtia. (Niistä ja muista kirjalliista kohokohdista kirjoitin jo otsikolla Kesän lukuisat aarteet.)


5. Särkänniemi

Kausikortit Särkänniemeen olivat kesän ehdoton juttu.

 

Kesän ikävyyksiä


1. Hajonnut pesukone

"Piip, piip, piip", sanoi kone ja lopetti pesuohjelman pyörittämisen. Ensin korjattiin itse ja lopulta huoltomies saatiin viikon päästä. Kestovaippailijan painajainen...

2. Lasten ruutuaika

Koko kesän on ollut huono omatunto siitä, kuinka paljon lapset katsovat tv:tä.

3. Raskauskilot

Miksi ne eivät lähde mihinkään?

4. Epäonnistunut yrttiviljelmä

Yrttejä kylvettiin ruukkuihin pilvin pimein. Tuli ukkonen ja kaikki ruukut tulvivat ja vain yksi basilikan taimi selvisi.

5. Kiina-piina

Miehen loma kesti huikeat kolme viikkoa ja sitten tuli loppukesästä työkomennus Kiinaan pariksi viikoksi.


Ja vielä ihanuuksia...


6. Jalkapallo

Kaksi lastani harrastaa kaupunginsosajalkapalloa lähikoulun kentällä. Parhaimmillaan neljänä iltana viikossa olen seisonut kentän reunalla, mutta mikäs siinä: hienot kelit, hienot matsit, kentän reunalla ihanat, tutut äidit - ystävät.



7. Loistavat kirjat

Voiko näin hyvää kirjallisuutta ollakaan?

8. Kukkapenkki

Sain istuttettua kaksi vuotta sitten perustettuun perennapenkkiin vihdoinkin perennat. Erityisesti olen iloinnut syysleimuista.








 

9. Uudet kesäherkut

Pelmenit, pavlova ja nyt syksyllä uunijuurekset. (Miksi nämä raskauskilot eivät lähde, miksi?)

 

 

10. Äitiysloma

Äitiysloma jatkuu ja muuttuu kodinhoitamiseksi vielä tämän vuoden puolella. Sain toisenkin vuoden taukoa töistä. Se tekee hyvää sielulle.


 
Lopuksi haastan tähän mukavaan muisteloon blogit Mafalala, Kirjanainen, Tarinoiden taikaa ja Opuscolo.

10 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja ja muutama vähemmän kiva :)

  Meillä vietettiin kesä osittain etäavioliittoa ja sama jatkuu vielä tämän syksyn, sillä miehen Moskovan komennus jatkuu. Teillä toisen aikuisen poissaolo tuntuu varmaan vähän konkreettisemmin kuin meillä. Pienten lasten kanssa niitä käsiä tarvitaan enemmän kuin vähän suurempien.

  Pelmeihin en oikein ole saanut makua, vaikka Moskovan vuosina niitä yritin muutaman kerran syödä. Ei oo mun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän kivat ovat aika suhteellisia, Kiina-piina oikeasti se ikävin. Perheen yhteinen aika on niin tärkeää. Onneksi äitini on ollut täällä apuna, ei tässä muuten keikuttaisi järjellisenä ollenkaan.

   Meille pelmenit maistuivat, sekä lukupiirille että lapsille. Ne olivat ihan uusi juttu, mutta työläitä valmistaa.

   Poista
 2. Olipas mukavia kesän hetkiä ja kuvia!

  Kiitos haasteesta, Elina. Palailen siihen heti loppuviikosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä kesä. Toivottavasti sinullakin! Jään odottamaan postaustasi, mutta älä ota paineita!

   Poista
 3. Tuo epäonnistunut yrttiviljelmä kuulostaa tutulta.. Miehesi Kiinan-komennuksesta huolimatta kesäsi vaikuttaa olleen mukava. :) Katsotaan pian miltä omani näyttää. Kiitos siis haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa muista, ovatko yrttiviljelmäni koskaan täysin onnistuneet... Jään odottamaan raporttiasi, mutta ei paineita!

   Poista
 4. Olipa mukavaa lukea tämä, ja ihania kuviakin, oih! <3

  (Ja nyt alkoi tehdä mieli uunijuureksia ja pavlovaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kesäkuvat ovat aina ihania.

   Uunijuurekset, namskis! Pari uunipellillistä on jo syöty...

   Poista
 5. Huippuja kesäkuvia! En käynyt tänä kesänä Suomessa ja kaipailin sinne kovasti. Yrttiviljelmäongelman koin kyllä: hienohin minttuihin tuli tuholaisia... Ja hyviä kirjojakin kyllä tuli vastaan.

  Kiitos haasteesta - bloggaushistoriani ensimmäisestä :) Tämä kesä meni kokonaan opiskellessa, joten haaste on erityisen haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paineita haasteesta! Nyt kun katsoin noita kuvia, niin kyllähän ne hyvin suomalaisia taitavat olla... Kuivuneista yrteitä en ottanut kuvaa...

   Poista

Kiitos kommentista!