tiistai 3. syyskuuta 2013

Ostin kirjanTänään, tiistaina 3.9.2013, kirjablogistit tempaisevat ostamalla täysihintaisen kirjan. Tässä on minun valintani: Pauliina Rauhalan Taivaslaulu.

Olen lukenut Taivaslaulusta ylistäviä blogiarvioita pitkin kesää ja todennut, että kirja tuntuu olevan juuri minulle sopivaa luettavaa. Kirjan teemat ovat minulle hyvinkin läheisiä: Olen kotoisin paikkakunnalta, jossa lestadiolaisuus elää vahvana ja uskonnollisuus on arkipäivää. Lisäksi olen neljän pienen lapsen äiti ja joudun kohtaamaan jaksamiseni rajat lähes päivittäin.

Kun sitten päätin lähteä mukaan tähän tempaukseen, niin päätin myös heti, että ostan juuri tämän kirjan. Halusin ostaa kotimaisen kirjan, koska haluan tukea nimenomaan suomalaisen kirjailijan työtä. Suomenkielisellä kirjallisuudella on pienet markkinat, mutta sitäkin suurempi kulttuuriarvo kirjakielen ylläpitäjänä ja uudistajana.

Täysihintaisen kirjan ostamisella kirjablogistit haluavat ennen kaikkea tukea kirjailijan työtä. Samalla halutaan muistuttaa siitä, että kirja on hyvä ostos. Kirja ei ole kertakäyttötavaraa, vaan yleensä kirjalla on monta lukijaa. Kirjan terveydelliset vaikutuksetkin on tutkittu - kulttuuriharrastaminen pidentää ikää.

Täysihintaisen kirjan ostaminen osoittautui kuitenkin hankalammaksi kuin kuvittelin. Valitsin kirjakaupakseni Hervannan Duo-kauppakeskuksen Info Kirja-Kärkkäisen, koska suunnittelin ruokakauppakäynnin samalle matkalle. Kuinkas kävikään: Taivaslaulun kannessa oli oranssi lappu, vaikka hinta oli mielestäni hyvinkin "täysi", eli 29,90 euroa. Kaupassa ei ollut kuin muutama kirja ilman oranssia lappua, ja ne eivät olleet lainkaan kiinnostavia. Mikähän markkinointikikka tämä oranssi lappu oikein on? En sitten lähtenyt Tampereen keskustaan metsästämään Taivaslaulua korkeammalla täydellä hinnalla, vaan ostin kirjakaupan viimeisen kappaleen, koska olin niin päättänyt.

Kävin kirjakaupan jälkeen ruokakaupassa ja vertailin vähän hintoja. Kirjaan sijoittamallani hinnalla olisin saanut 24 tölkillistä tarjousolutta tai 3 kiloa irtokarkkeja. Ajattelin, että kirjan tuoma mielihyvä kestää paljon pidempään eikä kerry vyötärölle (jossa on jo ennestään monen euron edestä irtokarkkeja kiinni). Jospa pitäisikin kerran viikossa karkkipäivän sijasta kirjapäivän...

Tempauksessa mukana olleet blogit voi bongata Café pour les idiots -blogista. Käypä kurkkaamassa, mitä kirjoja kirjabloggaajat ostivat!

13 kommenttia:

 1. Taivaslaulu tosiaan on ollut supersuosittu blogeissa, mutta itse, ehkä ko.elämänvaiheen jo ohittaneena, en ole ollut kovin kiinnostunut siitä. Sen aihe on kuitenkin tärkeä ja kieltäkin on kovasti kehuttu, joten varmasti hyvä ostos.

  Minustakin oli tärkeää ostaa nimenomaan kotimainen kirja ja päädyin Wesön uutuuteen.

  Hauskat vertailukohdat olit kirjoille keksinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo ihastelemassa ihanan Westösi! Kun jossakin vaiheessa pääsen Suomalaiseen, ostan sen kuukaudenkirjana... Kotimainen kirjallisuus tarvitsee ja ansaitsee kaikki roposet.

   Taivaslaulu kuulostaa vaan niin hyvältä. Täytyy vain vähän himmata intoa, etten ole liian täpinöissäni ennakkoon. Säästän kirjan ensi viikolle, kun kerättän rahaa hyväntekeväisyyteen.

   Niin, aina välillä mietin, kuinka paljon oluet ja karkit lisäävät ruokalaskua. Että muutama täysinhintainen kirja vuodessa ei ole niihin rahoihin verrattuna mitään.

   Poista
  2. No, nyt tuosta voi luulla, että kärrään olutta kotiin enemmänkin. Irtokarkit ja kirjat ovat kuitenkin suurempi intohimoni.

   Poista
 2. Loistava valinta! Harkitsin itsekin Taivaslaulun ostamista kun tämä tempaus tuli puheeksi, vaikka minulla oli jo pehmeäkantinen ennakkokappale. Olen varma, että pidät Rauhalan kirjasta ja odotan jo kovasti postaustasi siitä.

  (Ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa tuo punainen tarra on käytännössä kaikissa uutuuskirjoissa, markkinointikikkana. Tuo kolmekymppiä on kyllä ihan täysi hinta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hekumoin tuota ostostani jo kauan ja olin tyrmistynyt siitä lapusta: voinko ostaa tätä "tarjouskirjaa"? Päädyin siihen, että kirja oli "tarpeeksi täysihintainen" tähän tempaukseen. En malttaisi odottaa ensi viikkoon, sillä luen sitten hyväntekeväisyyten tämän kirjan...

   Poista
 3. Hienon valinnan olet tehnyt! Sain vähän aikaa sitten luettua kirjan mutten ole ehtinyt vielä kirjoittamaan arviota loppuun. Tästä kirjasta en hevillä luovu, Rauhala on kehunsa ansainnut.
  Minä en ehtinyt tänään kirjakaupoille, siispä nyt olen nettikaupassa pohtimassa kirjavalintaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpäs tutkimassa, mitä valitsit nettikaupasta.

   Rauhalaa on kehuttu paljon. Maltan tuskin odottaa, että pääsisin siihen käsiksi.

   Poista
 4. Kärkkäinen muuten ei ole enää INFO-ketjussa :) Kärkkäinen ja muutama muukin perustivat oman kirjakauppaketjun muutama vuosi sitten http://www.kirja-idea.fi/. Moni uutuuskirja (varsinkin romaani) hinnoitellaan heti tarjous/kampanjahinnalla lähes jokaisessa kirjakauppaketjussa. Mutta poikkeuksiakin on esim. eilen kun kävin kotipaikkakuntani kirjakaupassa joka kuuluu KIPA-ketjuun oli Kyrön Kunkku hinnaltaaan 38€, kun taas INFO-ketjuilla se on 29,90€ ja varmasti Suomalaisella ja Akateemisella myös alta 30€:n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, siitä siis on kyse. Kysyin nimittäin myyjältä, miksi hinta on tarjoushinta, vaikka se on aika korkea, onko se oikeasti "tarjous". Myyjä kertoi, että on, että he saavat niin isoja eriä kerralla, että pystyvät heti myymään tarjoushinnalla. En ruvennut inttämään, että haluan nyt ehdottomasti maksaa sen 10 euroa enemmän, että hinta olisi oikea.

   Duon seinässä oli vielä Info-kyltti. Tämäkin oli uutta tietoa.

   Poista
 5. Hieno valinta! Minäkin harkitsin tätä, sillä kirjaston varausjono on niin pitkä, että sieltä tätä joutuu odottelemaan kauan. Päädyin kuitenkin viimein Murakamiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murakami polttelee sekin, mutta nyt kotimaisuus voitti. Ja Taivaslaulu kiinnostaa niin kovin. Aloitan sen ihan pian... Ihanaa.

   Poista
 6. Hyvä valinta, Taivaslaulu kestää varmasti useamman lukukerran. Minäkin olen tätä vähän aloitellut, mutten ole vielä lukenut loppuun asti. Hyvältä kyllä vaikuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidamme olla melkein viimeiset lukijat Blogistaniassa tälle kirjalle. :) Odotan innolla, että pääsen tähän tarttumaan.

   Poista

Kiitos kommentista!