torstai 19. kesäkuuta 2014

Blogistanian lukumaraton 19.6.2014 - nyt se alkaaLuettua elämää on mukana Blogistanian kesälukumaratonilla. Lukumaratonin ohjeet ja mukana olevat blogit voi käydä kurkkaamassa Anna minun lukea enemmän -blogista.

Lukeminen alkaa nyt ja päättyy 24 tunnin kuluttua. Tähän kirjoitukseen päivitän lukutunnelmia ja luetut sivut. Tervetuloa seuraamaan kulttuurisuoritusta!

Kello 15.10 näppäilen lukulaitteeltani auki ensimmäisen sivun Rudyard Kiplingin novellikokoelmasta Kertomuksia Intian ylängöiltä ja laaksoista. Ympärillä häärää viisi lasta, eikä suunnittelemastani lukurauhasta ole tietoakaan. Näillä mennään...

Kello 18.10 olen suhteellisen tyytyväinen maratoonaaja. Lukurauha löytyi laiturinnokasta, jossa on niin kylmä, ettei sinne kukaan muu eksy. Intialaisissa tunnelmissa on oma viehätyksensä Suomen suvessa. En malttanut lopettaa novellikokoelmaa, vaan olen lukenut sitä nyt koko ajan.

Kello 23.10 päätin Kiplingin novellikokoelman edelleen tyytyväisenä. Kirja oli nautinnollista luettavaa ja ansaitsee kunnon arvion aikanaan.

Lukemiseen kului Kobon tilastojen mukaan 4,8 tuntia ja luin keskimäärin 11 minuuttia kerrallaan. Tämä on säälittävää, mutta niin totta lasten kanssa maratoonatessa.

On kulunut 8 tuntia siitä, kun aloitin Kiplingin 106-sivuisen kirjan. Olen tässä lukusessioiden välissä ruokkinut lapsia, imettänyt, ollut rantavahtina, pedannut petejä ja lukenut iltasatuja. Ja nyt alan lukea seuraavaa kirjaa... Mikä se on? Kohta se selviää...

Iltasatukirjaksi valikoitui Mauri Kunnaksen Rikun, Roopen ja Ringon seikkailut (kokoelmateos, jossa on kaikki neljä Riku, Roope ja Ringo -kirjaa) sekä yksi luku Siri Kolun Me Rosvolat -kirjaa, noin 10 sivua.

Kello 01.10 uni painaa silmiä, joten kohta varmaan nukahdan. Aloitin Henryk Sienkiewiczin Bartek Sankarin, joka kertoo puolalaismiehen sotasankaruudesta Saksan-Ranskan sodassa 1870 - 1871. Sankari Bartekista tulee mieleen Sven Tuuva.

Nautin tästäkin vanhasta kirjasta, joka ei ole kuin noin 50-sivuinen pienoisromaani. Todennäköisesti luen kirjan nyt loppuun ja jatkan aamulla maratonia uudella kirjalla. Tähän mennessä luettuja sivuja on kertynyt vaivaiset 156 sivua.

Huomenta! Maraton jatkui aamunsarastuksen yli. Luin sittenkin noin kello 03:een. Sienkiewicz loppui ja aloitin Björnstjerne Björnsonin Leonarda-näytelmää, joka ei mitenkään ehtinyt temmata mukaansa.

Ennen nukahtamista kävin vielä tsemppauskierroksella muiden maratoonareiden blogeissa. Hyvin tuntuu lukeminen sujuvan ympäri Suomea.

Kello 8.30 lapset heräilevät, joten keskimäärin 11 minuutin lukuhetket jatkuvat, kunhan aamupuuro saadaan syötyä. Yöllä oli ihana lukea pari tuntia yhteen putkeen. Maratoonaaminen on kivaa!

Kello 12.15 sain Björnsonin 41-sivuisen näytelmän loppuun. Lukemiseen meni Kobon tilastojen mukaan 1,2 tuntia, mutta en päässyt lukemaan sitä yhtäjaksoisesti. Aamu kului kuitenkin ruuanlaitossa yms. puuhassa, mutta täytynee olla tyytyväinen: on sentään melkein 200 sivua luettua elämääkin saatu kokoon maratonin aikana, kaiken muun elämän keskellä. Ja kolme nobelistia lisätty Jokken 14 nobelistia -haasteeseen. Nyt on yhdeksän eri nobelistia listoilla tänä vuonna!

Viimeiset maraton-tunnit luen Kultarintaa. Ehkä. Ainakin jatkan sitä hetken ajan.

Lukumaratonini päättyy nyt, kello 15.10. Loppukirinä luin vielä 60 sivua Anni Kytömäen Kultarintaa.

Nyt on aika ottaa pienet nokoset ja ryhtyä juhannuksen viettoon. Huomenna teen yhteenvedon maraton-kokemuksesta.

Tänä iltana on kuitenkin vielä juhannustervehdyksen vuoro. Siihen asti - kiitos seurasta ja kannustuksesta!

14 kommenttia:

 1. Ihana kuva! Ja tsemppiä! Itselläkin maraton käynnissä, nyt vain pieni tauko muiden etenemistä kurkkien ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva ei ole tämänpäiväinen, vaikka paikka onkin sama. Nyt tuulee hyytävästi.

   Kiitos tsempistä! Käynpä poikkeamassa blogissasi!

   Poista
 2. Oi kun olisikin kiva mennä laiturille lukemaan, mutta siellä olisi liikaa seuralaisia, nimittäin ziljoona hyttystä näin pilvisellä säällä :D Niinpä oma maratonini jatkuu tylsästi sohvalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käy niin kova vinkka, että ei ole hyttysiä. :)

   Pääasia, että lukeminen edistyy!

   Poista
 3. Onpa kauniit maisemat. Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maisemat on kyllä hienot, vaikka tänään olikin tuulista.

   Poista
 4. Mukavia lukuhetkiä ja kestävyyttä maratonille!

  Toivottelen myös ihanaa juhannusaikaa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa Reetta! Kivaahan tämä on!

   Ihanaa juhannusta myös Sinulle!

   Poista
 5. Huomenta. Hyvää juhannusta ja hyviä lukuhetkiä edelleen. Maraton jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Maraton jatkukoon!

   Hyvää juhannusta ja maratonin jatkoa Sinullekin!

   Poista
 6. Yhdentoista minuutin lukupätkät kuulostavat valitettavan tutuilta. Toisaalta eivätpä silmät väsy niin pahasti, kun tulee tehtyä muutakin kuin tuijotettua näyttöä tai sivua. ;)

  Hieno saavutus! Ja ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kivaa, vaikka sitten pienissä pätkissäkin. Viime vuonna keräsin enemmän sivuja, mutta mökkiolosuhteet vähän verottivat suoritusta tänä vuonna.

   Hyvä näkökulma tuo silmien vähäinen kuivuminen näillä taukomäärillä.

   Poista

Kiitos kommentista!