lauantai 21. kesäkuuta 2014

Lukumaratonin yhteenveto

Tämän kesän ensimmäinen Blogistanian kesälukumaraton on ohi. On aika koota tunnelmia ja laskea sivumäärät.

Luetut kirjat


1. Rudyard Kipling: Kertomuksia Intian ylängöiltä ja laaksoista, 106 sivua

2. Henryk Sienkiewicz: Bartek Sankari,  50 sivua

3. Björnstjerne Björnson: Leonarda, 41 sivua

4. Mauri Kunnas: Rikun, Roopen ja Ringon seikkailut

5. Siri Kolu: Me Rosvolat, 10 sivua

6. Anni Kytömäki: Kultarinta, 60 sivua

Luettuja, tai osittain luettuja, kirjoja oli kuusi, sivuja kertyi yhteensä 266.


Hyvin meni...


Sain luettua neljä kirjaa kokonaan ja osia kahdesta muusta. Kolme kirjaa oli ulkomaalaisia ja kolme kotimaisia. Kaikki kolme ulkomaista olivat nobelistien kirjoittamia, joten sain pisteitä Joken 14 nobelistia -haasteeseen. Sienkiewiczin Bartek Sankari kertoi sodasta, joten sain pisteen myös Suketuksen Ihminen sodassa -haasteeseen. Kaikkinensa olin tyytyväinen luettujen kirjojen määrään ja laatuun.


Vai menikö?


En enää koskaan lue lukumaratonia mökillä, jossa on ketään muita kuin minä. Hyvistä suunnitelmista huolimatta istuin rantavahtina, kokkasin yhdeksälle hengelle, saunotin vauvan, touhusin mökkitouhuja, joita on pakko touhuta. Koboni kertoo synkkää tilastoa: lukuaikani koostui keskimäärin 11 minuutin pituisista pätkistä. Vasta yöllä pääsin lukemaan rauhassa.


Lukeminen on kivaa


Lukeminen maistui silti hyvältä. Herkuttelin suklaalla,  salmiakilla ja kahvilla. Kävin välillä kannustamassa Blogistanian muita lukuhulluttelijoita. Nautin hyvistä tarinoista. En vaihtaisi harrastustani mihinkään - ja maratoonaan takuulla uudestaankin.P. S. Koska mökkiolosuhteissa kirjoitan näitä tekstejä puhelimella (joka taas heitti keskeneräisen tekstin eetteriin) tai iPadeillä, teen linkitykset vasta myöhemmin. Kuvakin on heittäytynyt väärään paikkaan.13 kommenttia:

 1. Upea, rauhoittava kuva. Kultarinta houkuttelisi lukea, luontojuttuineen se voisi olla oivaa mökkilukemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultarinta sopii kesälukemiseksi erinomaisesti. Kuva on viime kesältä, jolloin oli vähän lämpöisempää lukumaratonin aikoihin. Nyt oli myös rauhattomampi tunnelma...

   Poista
 2. Joo ei siitä pitkäkestoisesta luvusta tule oikein mtn kun on eläväisiä lähistöllä... :) Ota heinäkuussa uusiksi, yksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän heinäkuussakin mukaan, mutta eristän itseni johonkin rauhalliseen paikkaan... Kivaa oli silti.

   Poista
  2. Eivät muut tahdo ymmärtää, kuinka vakavasta asiasta on kyse. ;)

   Maratoneja onneksi tulee taas.

   Poista
 3. Voi ei! Kurja juttu, että muut eivät ymmärtäneet maratonjuttusi päälle!:/ Mutta seuraava kerta tulee taas, sitten uusin voimin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä vähän hullua puuhaa on, mutta niin hauskaa. Ehdottomasti ensi kerrallakin mukaan!

   Poista
 4. Mukavasti sait luettua, vaikka oma lukurauha jäi haaveeksi. Ja noin monta nobelistia... Minulla maraton jäi väliin tällä kertaa, mutta ehkä seuraavaan ehdin mukaan. Ja oletpa sinnikäs bloggaaja, kun bloggaat kännykällä - itsellä homma jää kommentointiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kännykän käyttö on pakon sanelemaa mökkioloissa. Kirjoittaminen on aika nopsaakin, mutta tekstin muokkaaminen ja kuvien liittäminen on vaivalloista.

   Viime vuoden maraton sujui paremmin, vaikka vauva oli pienempi. Mutta tuleehan noita!

   Poista
 5. Hoeno maraton! 4 kokonaista kirjaa muiden puuhien lisäksi... Huh, sanon minä! Onnittelut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta sivumäärät eivät päätä huimaa! Kivaa oli kuitenkin!

   Poista
 6. Olit aika lukusissi, kun maratoonasit mökillä lasten ja ilmeisesti myös vähän omaa perhettä laajemman porukan kesken :) Minäkin menen tässä elämäntilanteessa tyytyväisenä vähän puolitehoisilla lukumaratoneilla, oikeastaan sopii silmillenikin paremmin puuhata välillä muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukusissi! Hyvä sana tälle maratonille. Puolitehoinen lukumaraton on kuitenkin parempi kuin ei mitään, vaikka toiselle kesän maratonille en taida yrittääkään.

   Poista

Kiitos kommentista!