torstai 1. elokuuta 2013

Lukumaraton paketissa

Elämäni ensimmäinen lukumaraton on nyt paketissa. Sain kuin sainkin luettua tavoitteeni, 400-500 sivua, tarkasti laskettuna 445 sivua.  Mutta ennen kaikkea lukemisessani säilyi ilo koko urakan ajan. Nyt olen myös saanut blogattua lukemani teokset: Leena Krohnin Hotel Sapiensin, Jussi Siirilän Sekaisin Kreikasta ja John Galsworthyn Omenapuun. Kaikki kirjat olivat hyviä valintoja lukumaratonkirjoiksi. Hotel Sapiens suorastaan räjäytti tajunnan, Sekaisin Kreikasta oli kevyt välipala ja Omenapuu ihana, vanhanajan rakkaustarina.

Maratonin jälkeen olen lukenut vielä kitalaenpuhdistusnovellistini Nawal El Saadawin novellikokoelman loppuun, joten bloggaan senkin lähipäivinä. Eeva Tikan novellikokoelma Pythonin yö on vielä kesken, mutta odottaa tuossa houkuttelevana lukijaa.

Maratonin aikana oli hauska käydä kannustamassa muita maratoonareita ja kerätä luettavien, mielenkiintoisten kirjojen listaa. Haluan ehdottomasti olla tällaisissa tempauksissa mukana jatkossakin - jos ei muuten niin ainakin kotikatsomossa kannustamassa.

Hys, äiti lukee nyt! -blogissa on yhteenveto koko Blogistanian kimppalukumaraton II:sta. Toisella kierroksella oli mukana 38 blogia ja yhteensä luettuja sivuja kertyi 30 935, joten ensimmäisen yhteismaratonin sivumärä ylittyi. II maratonin kirjalista on huikea: 168 kokonaisteosta ja novelleja päälle. (Nämä kaikki on listattu Hys, äiti lukee nyt! -blogissa.) Myös yksittäisten maratoonareitten lukemat sivumäärät olivat ällistyttäviä: monella ylittyi tuhannen sivun raja.

Oli ilo olla mukana tällaisessa Blogistanian yhteistempauksessa! Blogini päivittäinen kävijämääräennätys meni rikki maratonpäivänä ja kommentteja ja kannustusta tuli paljon - suurkiitos niistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!