tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lukumaratonin valmisteluja

Lukumaraton II alkaa huomenna, ja olen kaiken pienen touhuilun ohessa kerännyt kirjapinoa. Ai, miten ihanaa!

Pinoon ovat päätyneet seuraavat kirjat:

Kirjastosta:

Leena Krohn: Hotel Sapiens, jota on kehuttu kovasti blogeissa. Kotini on Riioraan luettuani haluaisin tutustua kirjailijan muuhunkin tuotantoon. Tämä on hänen uusimpansa.

Marja-Liisa Dieckman: Metsän poika tahdon olla, joka kertoo Aleksis Kiven lapsuudesta. Tämä on lastenromaani, joten sitä voi lukea myös ääneen. Olen aikaisemmin lukenut Dieckmanin Fredrika rouvan koulu -lastenromaanin, joka kertoi Porvoon tyttökoulusta ja samalla vähän myös Fredrika Runebergista.

Omasta hyllystä:

Jari Tervo: Jarrusukka, jonka voitin Kirsin kirjanurkan arvonnassa. Tämä edustaa kevyttä luettavaa. En ole pitkään aikaan lukenut Tervolta mitään, joten odotan tätä ihan mukavissa tunnelmissa.

Jussi Siirilä: Sekaisin Kreikasta, jonka olen hankkinut siskontytölle 11-vuotislahjaksi. Innostuin Siirilän Barrikadikesästä, joten odotan hauskoja hetkiä. Lisäksi tässä on tapahtumapaikkana Kreikka, jossa olemme viettäneet iki-ihania lomia, viimeksi myös lahjansaaja mukanamme.

John Galsworthy: Omenapuu, joka löytyi kirjaston poistomyynnistä eurolla. Nobelistin pienoisromaani (tai novelli, n. 100 sivua), joka kertoo rakkaudesta.

Herta Müller: Ihminen on iso fasaani, joka on ollut lukulistallani jo kauan. Mülleriä on myös kehuttu blogeissa, mutta en ole tältäkään nobelistilta lukenut vielä mitään.

F. M. Dostojevski: Kirjoituksia kellarista, joka tuli Adlibriksen alennusmyyntipaketissa joskus keväällä (monen muun opuksen mukana). Tämä voi olla liian raskasta luettavaa, mutta katsotaan, miten käy.

Saila Susiluoto: Siivekkäät ja hännäkkäät, joka on ainut runokokoelma pinossani. Tämä valikoitui pinoon hauskan nimensä perusteella. Olen lukenut Susiluodolta jonkin kokoelman aikaisemminkin ja muistaakseni pitänyt siitä, joten odotan varsin mukavaa lukukokemusta.

Kitalaenpuhdistusnovellit omasta hyllystä:

Eeva Tikka: Pythonin yö, joka on myös kirjaston poistomyynnistä eurolla hankittu kirja. Tikka oli viime maratonissa suosittu kitalaenpuhdistusnovellien kirjoittaja. Häntä on kehuttu paljon blogeissa, ja pääsisin nyt tutustumaan hänen tuotantoonsa.

Naval El Saadavi: Herra ex-ministerin kuolema, joka on ollut omassa hyllyssäni vuodesta 1992 - lukematta. Olen saanut kokoelman lahjaksi silloiselta kämppikseltäni ja ihanalta ystävältäni. Egyptiläiskirjailijan novellit tuntuvat ajankohtaisilta.

Nyt kaipaisin vinkkejä, mistä kannattaisi aloittaa ja mitä ehkä jättää suosiolla pois tästä pinosta.


Muut maratonvalmistelut ovat edenneet siten, että isoimmille lapsille on varattuna omat Potterit ja pino kirjaston Banaani-kirjoja luettavaksi. Lisäksi olen varautunut lukemaan viisivuotiaalle kuvakirjoja ääneen. Yhteislukemisena on varmaankin myös Aapelin Koko kaupungin Vinski, jota on luettu iltakirjana viime aikoina.

Yritin koota kirjapinoni kokeneiden maratoneriden vinkeistä. Edellistä maratonia seurasin tiiviisti kotikatsomosta, minkä vain kotitöiltä ehdin. Ilmeisesti paras tyyli on vetää maraton alle 200 sivun romaaneilla ja mahdollisimman erilaisilla romaaneilla. Joukossa pitää ehdottomasti olla kevyitä kirjoja. Kitalaenpuhdistunovelleita pitää olla mukana jo minihaasteen takia, mutta niillä on varmasti tehtävänsä myös edellisestä romaanista irrottautumisessa.

Yritän aloittaa huomenaamulla mahdollisimman aikaisin. Yritän myös päivittää blogiani mahdollisimman usein. Olen kuitenkin mummolassa, jossa nettiyhteys on äärettömän hidas. Se ehkä vähentää kiusausta vierailla muiden maratoonareiden sivuilla, mutta vaikeuttaa ja hidastaa omaakin päivitystäni.

Lupaan kuitenkin tehdä maratonista myös yhteenvedon ja blogata luetut kirjat mahdollisimman pian. Kesälukumaratonin yhteistulokset ilmestynevät aikanaan Hys, äiti lukee nyt! -blogiin. Saapa nähdä, ylittyykö edellisen maratonin sivumäärä! Jos hyvin käy, oma osuuteni sivumäärästä voisi realistisesti arvioiden kohota ehkä 400-500 sivuun. Tämä kuitenkin edellyttää monen osan loksahtamista kohdalleen (kuinka vauva viihtyy mummun kanssa, kuinka viisivuotias viihtyy papan kanssa, kuinka ruokahuolto seitsemälle hengelle saadaan toimimaan). Joka tapauksessa olen innolla mukana!

Tsemppiä myös jokaiselle muulle maratoonarille!

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Kirjapinosi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olen noista lukenut ainoastaan Jarrusukan ja se sopii ihan varmasti maratonlukemiseksi siihen hetkeen, kun kaipaat jotakin helppoa ja nopealukuista.

  Minua harmittaa ihan suunnattomasti, että yhteismaraton menee minulta ohi. Miehen loma loppui jo ja huomenna on omien lasten lisäksi hoidossa muutama muukin. Huoh. Pitänee maratoonata jonain toisena päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua suorastaan jännittää. Aika paljon on pitänyt järjestellä, että pääsen osallistumaan. Toivottavasti saat oman maratonin järjestymään!

   Poista

Kiitos kommentista!